AAA

HRONIKA | 22.01.2020 12:50 > 22.01 12:50

Stefanović: U Atini likvidirane vodje škaljarskog klana

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su u nedavnom obračunu "crnogorskih narko klanova", u Atini, "likvidirane suštinske vodje škaljarskog klana" i dodao da se pokazalo da je bila opravdana zabrana ulaska u Srbiju lica iz drugih država koja mogu da ugroze bezbednost njenih gradjana.

On je, nakon predstavljanja donacije Evopske unije srpskoj policiji rekao da se značajno smanjio broj mafijaških obračuna u Srbiji koja je, kad se uporedi za drugim zemljama, "jedna od najbezbednijih".
"Mi smo ovde suštinski obezglavili u prethodnim godinama organizovani kriminal, odnosno najviši u tim organizacijama više nisu u Srbiji, već su u inostranstvu.  One, za koje smo imali dovoljno dokaza, smo pohapsili, oni, za koje nismo, godinama više nisu ovde jer znaju da će biti krivično gonjeni", rekao je Stefanović.
 
Kako je naveo, spisak lica kojima je zabranjen ulazak u Srbiju iz drugih država stalno se unapredjuje i saradnja sa crnogorskom policijom, kao i drugim iz okruženja, je dobra.

On je apelovao na sudove da ne budu blagi u kažnjavanju pripadnika organizovanih kriminalnih grupa i onih koji ponavljaju krivična dela.

Policiji je danas predata donacija Evropske unije, vredna milion evra, sastavljena od 15 vozila i tri vozila pokretne laboratorije, koje će omogućiti prikupljanje dokaza na terenu koji je biološko-hemijski zagadjen.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici je rekao da krimininal tehnološki napreduje pa je neophodno da se i nadležni organi koji se bore protiv njega usavršavaju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.