AAA

HRONIKA | 03.04.2020 19:00 > 03.04 19:30

Stefanović: Kažnjavaćemo oštro kršenje policijskog časa

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naglasio je danas da će gradjani u narednim danima videti da će svako ko bude bez dozvole van  kuće biti "oštro kažnjen".

"Najveći broj gradjana poštuje mere ali manji deo neodgovornih se čak junači da navodno smeju da krše policijski čas", rekao je Stefanović za televiziju Prva.

On je naveo da je policija pokušavala i bez represivnih mera da vrati ljude kućama, ali da to "neki ne razumeju" i da će zato "za svaku sekundu kršenja policijskog časa kažnjavati".

Prema njegovim rečima, već su postavljeni policijski punktovi na ulicama i kako je naveo, od direktora policije tražio je da se to uradi na svim gradovima i opštinama da bi se još efikasnije kontrolisalo "da li su ljudi na ulici".

"Manje je saobraćajnih nezgoda, ali ih je bilo i to sa smrtnim ishodom jer neki kada vide prazne ulice 'divljaju' vozeći ogromnim brzinama", rekao je Stefanović.

Govoreći o privodjenju i puštanju novirke Ane Lalić, sa porala Nova. rs, on je rakao da ne želi da "kvalifikuje delo".

"Delo bi trebalo da bude kvalifikovano od tužioca, pretpostavljam da će biti vezano za unošenje straha, panike i da kažem, uzbunjivanje javnosti takvom vrstom lažnih vesti", rekao je Stefanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.