AAA

HRONIKA | 15.05.2020 10:10 > 15.05 12:08

Mediji: Pretučeni advokat Petronijević i penzionisani sudija Peković, privedeni napadači

Dvojica napadača koji su osumnjičeni da su pretukli advokata Gorana Petronijevića i penzionisanog sudiju i nekadašnjeg predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novicu Pekovića, su privedena.

Prema saznanjiima N1, osumnjičeni za napad na advokata i sudiju su Nenad Dj. (41) i Uroš A. (40).

Oni su sa društvom bili u bašti kafića na Vračaru, u Njegoševoj ulici, gde su galamili i pevali pesme, upućujući pogrdne reči na račun vlasti. Policija je na poziv gradjana došla u baštu tog kafića i zatražila od grupe muškaraca da se smire.

Kako prenosi N1, nakon što se policija udaljila, a grupa muškaraca prolazila pored bašte drugog kafea, prema tvrdnjama privedenih, sudija i advokat su, navodno, prokomentarisali da je dobro da je policija reagovala i da ne treba da galame.

Tada su napadači preskočili ogradu kafića i počeli da udaraju 60-godišnjeg advokata Petronijevića i 70-godišnjeg sudiju Pekovića.

Kako navodi ova televizija, oni su ih tukli i šutirali, a zatim i udarali stolicama.

Peković i Petronijević su prevezeni u Urgentni centar, gde su im konstatovane teške telesne povrede.
Advokatska komora Beograda: Napad na Petronijevića i Pekovića je napad na sve na
Advokatska komora Beograda zahteva od organa krivičnog gonjenja da bez odlaganja preduzmu sve mere iz okvira svojih nadležnosti kako bi počinioci napada na advokata Gorana Petronijevića i sudiju Novicu Pekovića bili identifikovani i krivično-pravno sankcionisani, saopšteno je danas iz Advokatske komore.

"Napad na svakog našeg kolegu predstavlja napad na sve nas, kojim se pokušava zastrašiti advokatura kao samostalna i nezavisna profesija", navodi se u saopštenju.

Advokatska komora Beograda navodi da je u više navrata ukazivala javnosti na važnost sprovodjenja potpune i delotvorne istrage u slučajevima napada na advokate, koji moraju uživati jednaku krivično-pravnu zaštitu kao sudije i javni tužioci.

"Ovaj slučaj obesnog napada grupe huligana na advokata i sudiju u sred Beograda i nanošenje teških telesnih povreda predstavlja jasnu sliku ugroženosti i advokata i sudija i javnih tužioca, imajući u vidu odgovoran posao koji obavljaju u vršenju pravde", navodi se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.