AAA

HRONIKA | 10.08.2020 10:55 > 10.08 11:19

Napadnuti mladi gradjanski aktivista ima prelome lobanje. Sutra me operišu

Mladi gradjanski aktivista, student Milan Vujić (22) izjavio je danas da, nakon napada na ulici u Novom Sadu ima frakture nekoliko kostiju lica i da će sutra biti operisan.

Vujić je smešten u Kliničkom centru Vojvodine.
"Imam frakture više kostiju lica, povredjena mi je i slepoočnica. Sutra bih trebalo da idem na operaciju", rekao je Vujić agenciji Beta.

Dodao je da poznaje napadača još iz detinjstva, ali da ne zna šta je bio motiv za napad.

"On je istih godina kao i ja, znamo se još kad smo bili klinci. Ali, ne znam zašto se sada naljutio na mene. Sada samo želim da me operišu što pre, ovo mi je prva operacija u životu", ispričao je Vujić.

Dodao je da napadač ima veze sa izbornom listom "Istina – Adaviera – Ivana Vujasin", koja je pod rednim brojem 7 nastupala na lokalnim izborima u Novom Sadu, kao lista nacionalne manjine.

"Ne znam, možda sam nekada u prošlosti negde napisao nešto ironično zato što su ti ljudi išli na izbore kao manjinska lista, iako je očigledno da nisu nacionalna manjina", rekao je Vujić i dodao da to svakako ne može da bude opravdanje za brutalni napad na njega.

Otac gradjanskog aktiviste Milana Vujića koji je napadnut u Novom Sadu, Milenko Vujić izjavio je da njegov sin ima "višestruke prelome lobanje" i dodao da je motiv napada na njega "isključivo politički", a da je napadač jedan od kandidata na proteklim lokalnim izborima.

"Ima višestruke prelome lobanje. Motiv je isključivo politički jer je napadač kandidat sa liste broj 7. na lokalnim izborima", naveo je Milenko Vujić na Tviteru.

Lista broj 7 na proteklim lokalnim izborima u Novom Sadu bila je "Istina Adaviera Ivana Vujasin".

"Očigledno da se u ovoj zemlji ne može nekažnjeno izneti suprotno mišljenje", naveo je Milenko Vujić.

Društvenog aktivistu i studenta Pravnog fakulteta u Novom Sadu Milana Vujića sinoć oko 23.15 fizički je napao muškarac koji mu je, pre nego što će ga udariti, rekao da ga napada zbog onoga što je pisao na Tviteru.

Vujić je za Betu sinoć ispričao da se vraćao sa treninga biciklom i da je u jednom momentu neko iz automobila počeo da mu trubi i da mu govori: "Stani, stani".

"Stao sam i muškarac je počeo da viče 'šta si to pisao po Tviteru' i udario me je jako pesnicom u slepoočnicu, nakon čega sam pao i udario glavom o asfalt", rekao je Vujić, koji je sporo govorio usled udarca.

On je dodao da misli da bi mogao da prepozna napadača, kao i da mu nije jasno na kakvu njegovu objavu sa Tvitera je mislio.

Policija je došla na lice mesta, a potom ga odvela u Urgentni centar, gde mu je uradjen CT snimak glave.

Incident se dogodio u Bulevaru Evrope u Novom Sadu.

Milan Vujić je gradjanski društveni aktivista, koji je objavljivao članke u beogradskom listu Danas i na novosadskom portalu Autonomija.

Zastupa gradjanske, liberalne i antinacionalističke stavove, a govorio je i na protestima protiv režima proleća prošle godine.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.