AAA

HRONIKA | 01.10.2020 10:35 > 01.10 10:39

Uhapšeno 11 osoba zbog šverca migranata, uzimali po 800 do 2.400 evra

Policija je danas posle višemesečnog predistražnog postupka uhapsila 11 osoba zbog sumnje da su za 18 migranata organizovali nelegalan prelazak granice sa Madjarskom i za to naplaćivali od 800 do 2.400 evra.

Kako je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapšeni su: Z.V, A.R, К.S, N.P, T.A, N.A, M.B, N.V, N.B, Ž.M. i D.К, koji se sumnjiče za organizovanje nelegalnog prelaska granice sa Madjarskom od 22. februara do 3. jula ove godine.

Pripadnici kriminalne grupe, na čijem česlu se nalazio Z.V. radili su u medjuzoni izmedju Srbije i Madjarske, odnosno graničnih prelaza Horgoš i Reske, gde su prihvatali migrante koji su prethodno peške ilegalno prešli granicu Srbije zaobilazeći graničnu kontrolu, tako što su se skrivali iza kamiona.

U medjuzoni su ih smeštali u svoje putničko motorno vozilo i uz pomoć pasoša Srbije koji pripadaju osobama sa kojima migranti imaju fizičke sličnosti, omogućavali ilegalan ulazak na teritoriju Madjarske.

Akciju hapšenja sprovela je Direkcija policije Uprava kriminalističke policije, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenje za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi a osumnjičenima je odredjeno policijsko zadržavanje i uz krivičnu prijavu biće sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.