AAA

HRONIKA | 15.01.2021 20:50 > 15.01 20:50

Bivšem novosadskom policajcu ostavili bombu u zgradi

Ulica Ilije Birčanina u Novom Sadu bila je danas zatvorena nekoliko sati zbog sumnje da je postavljena bomba u ulaz stambene zgrade u kojoj stanuje bivši policajac Dalibor Bogdanović na koga je 2019. godine pokušan atentat, preneo je portal Nova.rs.

Policija je na biciklu u ulazu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave, objavio je portal.
U novosadskoj policiji za sada se nisu zvanično oglašavali povodom incidenta, sem što je potvrdjeno da je pronadjen "oblepljen telefon sa žicama" i da je u toku dalja provera.

Nakon detaljne pretrage, policija je uklonila sumnjivi predmet, odnela bicikl, a uzeti su i snimci kamera sa video nadzora, kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za bicikl i ko ga je uneo u zgradu. Eksploziv još nije pronadjen.

Na Bogdanovića je već na sličan način pokušan atentat u maju 2019. godine, kada mu je na istoj adresi postavljen eksploziv pod automobil. Tada je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta njegovog džipa, i daljinski je aktivirana u momentu kada je izlazio sa parkinga.

Bogdanović je u ekpoloziji teško povredjen, zbog čega mu je amputirana leva noga.

Eksplozija je tada oštetila još devet automobila i nekoliko lokala u blizini, na kojima su od detonacije popucali izlozi.

Bogdanović je bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina.

On je bio ranjen 3. novembra 2014. godine sa dva metka, u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan.

Protiv Bogdanovića i još četvorice u toku je sudski postupak zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom novosadjanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takodje jednog od optuženih za pokušaj otmice, podseća Nova.rs.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.