AAA

HRONIKA | 15.04.2021 11:10 > 15.04 12:29

Advokati se žalili Povereniku za informacije od javnog značaja

Advokati Luka Jovanović i Čeda Kokanović iz Beograda podneli su danas Povereniku za informacije od javnog značaja žalbu na rešenje Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i rešenje Višeg javnog tužilaštva kojima su odbijeni zahtevi za pristup obdukcijskom nalazu pokojnog advokata Vladimira Cvijana.

U žalbama su istakli da su okolnosti pod kojima se saznalo za smrt Cvijana, izazvale brojne špekulacije u javnosti i medijima, i stvorili strahovanje da su njegovo povlačenje iz javnog života, nestanak i smrt povezani sa njegovim političkim angažmanom.
Advokati Jovanović i Kokanović naglašavaju da žalbe predstavljaju podršku kolega utvrdjivanju okolnosti vezanih za smrt Vladimira Cvijana.

"Više puta smo u poslednjih mesec dana tražili od Advokatske komore Beograda da se aktivno uključi i traži informacije od državnih organa o smrti Vladimira Cvijana, ali komora osim saopštenja nije preduzela nijedan drugi korak, što ukazuje da javnosti neće biti saopštene sve bitne informacije", naveli su oni.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.