AAA

HRONIKA | 19.06.2021 22:20 > 19.06 23:15

Troje lakše povredjenih u eksploziji u fabrici 'Sloboda' u Čačku, naredjena evakuacija (VIDEO)

  • Foto: print screen/youtube/Nova.rs
  • Foto: Twitter/@maximindaja
  • Foto: Twitter/@maximindaja

Jaka detonacija i više slabijih čulo se večeras nešto posle 20 sati u Čačku, u krugu fabrike "Sloboda", a troje radnika zadobilo je lakše povrede, prenose večeras mediji. Kako piše portal N1, sa uvidjajem će se sačekati najverovatnije do jutra, ako ne bude novih detonacija.

Kako prenosi Radio-televizija Srbije (RTS), portparolka bolnice u Čačku, gde su smešteni povredjeni, Biljana Kočović kazala je da si oni sa lakim telesnim povredama.

"Dvoje povredjenih je trenutno na dijagnostici, ali po onome što smo videli, radi se o lakim telesnim povredama i svi će biti zadržani na bolničkom lečenju bez obzira na vrstu povrede", rekla je Kočović.

Naredjenja evakuacija stanovnika

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović naredio je evakuaciju gradjana iz okoline fabrike, a zborno mesto je stadion fudbalskog kluba "Borac".

"Neophodno je da se svi gradjani koji žive u blizini fabrike hitno evakuišu iz svojih domova. Evakuaciono mesto je gradski fudbalski stadion", rekao je Todorović.

Četiri ekipe Hitne pomoći su pripravne kod fabrike, ali im vatrogasci još ne dozvoljavaju da udju u fabrički krug.

Pozivajući se na nezvanične izvore, RTS prenosi da su eksplodirale "zaostale eksplozivne naprave".

Portal OzonPres javlja da je pričinjena je i materijalna šteta na stambenim objektima.

Osim popucalih stakala na pojedinim prozorima zgrada, gradjani su našli i gelere ispred svojih stambenih zgrada, kao što je sučaj ispred višespratnice na kružnom toku kod osnovne škole "Dr Dragiša Mišović".

Detonacija se osetila i u centru Čačka.

Nakon jedne snažne detonacije, izvan kruga fabrike se formirao oblak dima u obliku pečurke.
Reporter N1 razgovarao je sa nekoliko očevidaca eksplozije, a oni su rekli da su "ljuti i besni, jer ne mogu više mirno da spavaju" i da strepe od novih eksplozija, budući da se večeras dogodila druga eksplozija u poslednjih dve nedelje, u toj fabrici.

Neki su, kako javlja N1, najavili i tužbu protiv fabrike.


Druga eksplozija u 15 dana

Večerašnja eksplozija u krugu fabrike "Sloboda" u Čačku druga je u svega 15 dana. Prethodna se dogodila 4. juna ove godine, a prema svedočenju očevidaca bila je istog intenziteta kao i večerašnja. Gradjani su na društvenim mrežama objavili i fotografije i video snimke na kojima se vidi "pečurka" koja se pojavila iznad grada neposredno posle eksplozije.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.