AAA

HRONIKA | 23.07.2021 21:45 > 23.07 21:56

Ministarka pravde:Preispitati odgovornost sudije u slučaju saobračajne nesreće na Karaburmi

Ministarka pravde Maja Popović najavila je večeras da će inicirati "preispitivanje postojanja odgovornosti postupajućeg sudije" koji nije odredi pritvor osumnjičenom za saobraćajnu nesreću na Karaburmi, u kojoj je smrtno stradao dečak.

Popović je u saopštenju navela da reaguje "povodom opravdanog uznemirenja gradjana" zbog odluke sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu, "da osumnjičenom Galić Lazaru ne odredi pritvor".

Ona je podsetila da je reč o predmetu "saobraćajne nesreće u ulici Marijane Gregoran, u kojoj je došlo do smrti dečaka od devet godina i povredjivanja dečaka od četiri godine".
Popović je navela da pritvor nije odredjen "u situaciji kada je osumnjičeni nakon saobraćajne nesreće pobegao – napustio lice mesta, te u situaciji kada je u konkretnom slučaju postojalo više zakonskih razloga za odredjivanje pritvora".

Ona je pozdravil odluku Vanraspravnog krivičnog veća Prvog osnovnog suda koje uvažilo žalbu javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva i "preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak" tako da je osumnjičenom odredjen pritvor do 30 dana.

"Kao ministru pravde, dužnost mi je da se uzdržavam od komentarisanja sudskih odluka, medjutim, imajući u vidu sve okolnosti ovog slučaja, ističem da ću u skladu sa nadležnostima, kako ministra pravde tako i člana Visokog saveta sudstva, inicirati preispitivanje postojanja odgovornosti kod postupajućeg sudije za prethodni postupak", navela je ona.

Popović je navela i da je obezbedjivanje pravne sigurnosti svih gradjana apsolutni prioritet Ministarstva pravde.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.