AAA

HRONIKA | 19.10.2021 21:55 > 19.10 21:57

Odredjen pritvor do 30 dana dvojici uhapšenih članova kriminalne grupe Veljka Belivuka

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal je posle saslušanja osumnjičenih S.R. i D.M. doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor u trajanju do 30 dana, saopštio je danas Viši sud.

Kako se navodi, pritvor je odredjen zbog opasnosti od bekstva, zbog mogućnosti da oni u kratkom vremenskom periodu ponove krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora više od deset godina, "a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vodjenje krivičnog postupka".

"Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravaka istog", navodi se u saopštenju.

Okrivljenima S.R. i D.M. se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i krivično delo teško ubistvo.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su juče S.R. (33) i D.M. (32), članove organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka "Principi", zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo nad Nikolom Mitićem i Zdravkom Radojevićem u avgustu i novembru prošle godine. //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.