AAA

HRONIKA | 20.10.2021 17:10 > 20.10 18:22

Advokati Dijane Hrkalović uložili žalbu, traže ukidanje pritvora

Advokati bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović, uložili su žalbu na rešenje kojim joj je odredjen pritvor ističući da se sud prilikom odlučivanja nije vodio pravničkim rezonovanjem i Zakonom o krivičnom postupku, preneo je portal lista Danas.

Oni su zatražili od vanraspravnog veća da primeni zakon i da preinači prvostepeno rešenje, jer su policijski inspektori, kao i uostalom sudije i tužioci, "školski primer lica na koje okrivljeni ne može da utiče", preneo je Danas.
"Odluka o pritvoru doneta je iz vanprocesnih razloga, a koji su javno poznati i koji se svakodnevno pojavljuju u provladinim medijima", navodi se u žalbi u koju je Danas imao uvid.

U žalbi je navedeno da "ne postoji nijedan slučaj u sudskoj praksi od 1945. do danas da je neki okrviljeni bio u pritvoru da ne utiče na policijske inspektore, koji uz to, treba da svedoče o svojim razgovorima sa trećim licima".

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je, 16. oktobra, Hrkalović pritvor do 30 dana

Njoj se na teret stavlja da je izvršila produženo krivično delo trgovina uticajem, u vezi slučaja poznatog kao "ubistvo na šinama".

//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.