AAA

HRONIKA | 12.08.2022 18:25 > 12.08 21:47

Trodnevna žalost na Cetinju, izrazi saučešća zbog smrti 11 ljudi

Stanovnici Cetinja su u šoku, a u gradu je proglašena trodnevna žalost posle tragedije u kojoj je danas stradalo 11 ljudi, medju kojima i deca.

Policija i tužilaštvo još se nisu zvanično oglasili, a medijima je potvrdjeno da su ubijeni napadač i još 10 osoba medju kojima ima i dece, i da je šestoro povredjeno, uključujući i policajac.

Reporteri sa lica mesta izveštavaju da su stanovnici Cetinja u šoku, da je deo grada pod blokadom i da je pojačano prisustvo policije posle incidenta koji se dogodio oko 16 sati.

"Nisam mogao da verujem da se ovako nešto može desiti na Cetinju i u Crnoj Gori... Ovo se nikada nije desilo... Stradao mi je bliski rodjak, čovek od 34 godine... Ne znam šta da kažem i kuda sve ovo vodi", kazao je Radio Televiziji Crne Gore (RTCG) vidno potresen stanovnik Cetinja Milorad Mitrović.

Medju ubijenima je napadač 34-ogodišnji V.B sa Cetinja koji je, po navodima medija, posle porodične svadje pucao nasumice na prolaznike.

Crnogorski državni zvaničnici, predstavnici regiona i diplomate izražavaju saosećanje sa porodicama stradalih i gradjanima Cetinja, uz ocenu da je reč o "nezapamćenoj tragediji".

Crnogorski premijer Dritan Abazović je ocenio da se "dogodila tragedija koju Crna Gora ne pamti". On je objavom na Telegramu pozvao "sve gradjane" Crne Gore da mislima budu zajedno uz porodice stradalih, rodjake i Cetinje.

"Duboko sam potrešen vešću o strašnoj tragediji na Cetinju. Izražavam najiskrenije saučešće unesrećenim porodicama, svima koji su izgubili svoje najmilije. Svi kao društvo moramo biti solidarni s njima u ovim teškim trenucima", napisao je predsednik Crne Gore Milo Djukanović na Tviteru.

Izraze saosećanja i saučešća uputili su član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, ambasadori Evropske unije i Velike Britanije u Crnoj Gori, brojni crnogorski zvaničnici i političari.

Na Cetinju je danas oko 16.00 stradalo 11 osoba, medju njima i naoružani napadač kojeg je ubila policija, a najmanje šestoro ljudi je ranjeno.

RTCG javlja pozivajući se na izjave očevidaca da je napadač išao kroz naselje i nasumično pucao na gradjane koji su se tu zatekli.

U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su četiri ranjene osobe, dok je dvoje ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici.

Pobjeda je objavila da je najmanje desetoro povredjeno.

Prema nezvaničnim saznanjima, napadač je 34-godišnji muškarac, koji je pucao i na decu.

Deo Cetinja je blokiran, pojačano je prisustvo policije a okupio se i veliki broj gradjana.

Abazović: Na Cetinju tragedija kakvu Crna Gora ne pamti

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je povodom napada na Cetinju u kojem je danas stradalo 11 osoba, medju kojima i napadač, tragedija  koju Crna Gora ne pamti.

"Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane Prestonice Cetinje", naveo je Abazović na Telegramu.

Ukupno 10 osoba je stradalo, a najmanje šestoro je ranjeno danas oko 16 časova na Cetinju u napadu 34-godišnjeg muškarca kojeg je potom ubila policija.

RTCG je javila da je napadač pucao nasumice na prolaznike i na policiju posle porodične svadje.

U cetinjskoj bolnici hospitalizovano je četvoro ranjenih, dok je dvoje transportovano u Klinički centar u Podgorici.

Pobjeda je objavila da je najmanje desetoro povređeno.

Očekuje se da se javnosti obrati direkotor Uprave policije Zoran Brđanin.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.