AAA

HRONIKA | 26.12.2022 08:00 > 26.12 08:18

RTS: U Pirotu vanredna situacija zbog curenja amonijaka, mestu nesreće se ne može prići; UKC Niš: hospitalizovano 15 ljudi, medju njima i troje dece

U Pirotu je danas na snazi vanredna situacija posle curenja amonijaka iz prevrnutog vagona a škole, vrtići i javne ustanove ne rade.

Osim policije, mestu nesreće ni jutros niko ne može prići, javio je dopisnik RTS-a.
Zbog simptoma trovanja 51 osoba je hospitalizovana.

Očekuje se dolazak ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastruktrure Gorana Vesića, kao i inspektora.

Zbog curenja amonijaka iz teretnog voza koji je u vagonima-cisternama prevozio amonijak, u Pirotu je sinoć proglašena vanredna situacija.

UKC Niš: Nakon izlivanja amonijaka kod Pirota hospitalizovano 15 ljudi, medju njima i troje dece

U Univerzitetskom kliničkom centru Niš, nakon prevrtanja cisterne i curenja amonijaka kod pirotskog sela Staničenja, zbrinuto je ukupno 15 pacijenata 12 odraslih i troje dece, saopštila je ta zdravstvena ustanova.
U saopštenju su naveli da su svi pacijenti trentno stabilnih vitalnih parametara i da nisu životno ugroženi, te dodali da su primljeni tokom noći.

Prema rečima lekara, deca zbrinuta na Klinici za dečije interne bolesti su svesna, komunikativna i stabilnih vitalnih parametara.

Dodali su da će zbog iritacije disajnih puteva, očiju i kože, biti zadržani radi daljeg praćenja i lečenja.

Tokom noći, dodali su UKC Niš, šest pacijenata otpušteno je na kućno lečenje, a ostali će biti zadržani još izvesno vreme, radi daljeg praćenja.

Medju onima koji će biti zadržani na lečenju su 59-godišnjak sa povredama grudnog koša i 49-godišnjak sa srčanim tegobama.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.