AAA

HRONIKA | 31.03.2016 19:05 > 31.03 19:08

Preminuo Hamdija Jusufspahić

Dugogodišnji muftija beogradski Hamdija Jusufspahić preminuo je danas, saopšteno je iz Islamske zajednice Srbije.

Kako je saopšteno, sutra u 14.00 sati u Bajrakli džamiji u Beogradu biće organizovan ispraćaj i zajednička molitva za počasnog reisu-l-ulemu Islamske zajednice Srbije Hamdiju Jusufspahića.

Hamdija Jusufspahić za beogradskog imama i muftiju postavljen je 1967. godine.

Na dužnost muftije Islamske zajednice Srbije izabran je u Nišu 1994, a 2006. godine postao je prvi reisu-l-ulema IZS.

Hamdija Jusufspahić penzionisan je 2008. godine, nakon čega je Vrhovni Sabor islamske zajednice Srbije doneo odluku da ga imenuje za doživotnog počasnog vrhovnog poglavara reisu-l-ulemu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici dugogodišnjeg muftije srbijanskog Hamdije Jusufspahića, koji je preminuo danas u 79. godini. Kako je saopšteno iz Predsedništva, Nikolić je u telegramu naveo da je Hamdija Jusufspahić "izuzetan čovek koji je voleo svoju zemlju Srbiju i posvetio život istinskom razumevanju i zajedništvu svih ljudi, bez razlike u veri i naciji".

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas saučešće Rijasetu Islamske zajednice Srbije (IZS) i porodici dugodišnjeg muftije beogradskog Hamdije Jusufspahića, koji je preminuo u 79. godini.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Vučić je u telegramu ocenio da je Jusufspahić bio "veliki prijatelj Srbije, koji je i u najtežim trenucima upućivao poruke mira, koje su vraćale nadu u bolje sutra i u neophodnost zajedničkog života".

Saučešće povodom smrti reisu-l-uleme IZS uputili su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević koji su naveli da je Jusufspahić bio "istaknuti lider muslimanske zajednice u Begradu" i "izuzetna ličnost velikog formata".KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.