AAA

HRONIKA | 24.02.2017 19:40

Poginuo radnik na gradilištu u Ulici Vojislava Ilića u Beogradu

Radnik SGR "Raca" iz Resnika R. A. (43) iz Berana poginuo je danas oko 13 časova na gradilištu zgrade u Ulici Vojislava Ilića u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, do nesreće je došlo kada R. A, koji bio je angažovan na poslovima tesara, silazeći sa ploče iznad petog sprata pao na ploču prvog sprata pošto su merdevine na kojima je bio "proklizale". Merdevine su gornjim krajem bile oslonjene na ploču iznad petog sprata, a donjim delom na dasku na cevnoj skeli.

Dodaje se da je nastradali radnik bio angažovan "na crno", bez zaključenog ugovora o radu ili drugog ugovora u skladu sa Zakonom o radu, i bez podnete prijave na obavezno socijalno osiguranje.

U trenutku pada, on nije koristio sredstva za ličnu zaštitu na radu, a poslodavac ne raspolaže dokazima da mu je zaštitna sredstva izdao na upotrebu, piše u saopštenju.

Poslodavac "Raca" je obavestio nadležno drugo Odeljenje inspekcije rada za grad Beograd o početku rada na izgradnji stambenog objekta na kome je došlo do smrtne povrede.

Inspektori prvog i drugo Odeljenja inspekcije rada za grad Beograd su odmah po saznanju za nesreću izašli na lice mesta i izvršili inspekcijski nadzor i na osnovu utvrdjenih činjenica preduzeće sve mere iz svoje nadležnosti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.