AAA

HRONIKA | 07.06.2017 09:25

Naslovna strana za sredu, 7. jun 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede najviše pišu o formiranju nove Vlade Srbije i eventualnim personalnim promenama na čelu ministarstava.

ALO  -  O muzičkoj fontani na Slaviji pod naslovom "Beograd se ponosi fontanom na Slaviji.

BLIC  -  Pod naslovom "Dačić i Karić lobirali u SPC protiv Brnabić" list piše da pojedine vladike Srpske pravoslavne crkve pokušavaju da utiču na izbor novog premijera. U tekstu "SPS bi u vladu vratila Obradovića" o eventualnom povratku funkcionera socijalista Žarka Obradovića u Vladu Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Čeka nas leto jakih oluja i grmljavina", doktor meteoroloških nauka Fedor Mesinger upozorava na drastične promene klime na globalnom nivou. Pod naslovom "Vrh SNS ne želi Dačića za premijera" list piše o zahtevima naprednjaka.

DANAS  -  O najavama da bi bivša visoka predstavnica EU mogla da postane savetnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića u tekstu pod naslovom "Ketrin Ešton ima još obaveza prema Briselu". "Bez vraćanja oduzete imovine četničkim porodicama", kaže direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić povodom rehabilitacije pripadnika četničkog pokreta.

INFORMER   Pod naslovom "Rat za vlast" o pritiscima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

KURIR  -  List piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo odluku da premijer bude Ana Brnabić "Srbija dobija prvog gej premijera".

POLITIKA  -  "Muk na Bogoslovskom fakultetu posle čistke zbog Darvina", profesori i asistenti koji su potpisali apel protiv zahteva za reviziju izučavanja Darvinove teorije u školama smenjeni sa svih crkvenih dužnosti."inflacija raste, ali ne preti" o rastu cena na malo u aprilu od četiri odsto.

SRPSKI TELEGRAF  -  List piše da je  predsednik SPS Ivica Dačić postavio ultimatum predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "Dačić: Idem u opoziciju ako ne budem premijer!".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.