AAA

HRONIKA | 04.07.2017 13:15

Svedokinja: O incidentu na Paradi ispitivalo me i obezbedjenje SNS-a

Svedokinja u procesu protiv žandrama osmnjičenih za incident na Paradi ponosa Aleksandra Hinić izjavila je danas u Višem sudu u Beogradu da su je o tom incidentu iz 2014. godine ispitivale brojne institucije, uključujući VBA, BIA, kao i privatno obezbedjenje Srpske napredne stranke.

"Svi su me samo maltretirali. Pokazali su neke značke", kazala je Aleksandra Hinić, jedna od vlasnica kafića koji se nalaze u ulici nedaleko od mesta incidenta dodavši da je tokom incidenta "čula jezive jauke Andreja Vučića".
Na sudjenja osmorici žandarma koji se terete za napad na braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, svedokinja je navela da su četvorica oštećenih prošla pored kafića i da su njoj kao i gostima ličili na navijače, pa su se zbog toga glasno zapitali da li će ih propustiti policija koja je ceo dan zaustavljala gradjane.

Upitana da li su pevali navijačke pesme ili imali navijačka obeležja, Aleksandra Hinić je rekla da nisu, ali da nisu izgledali ni kao neki intelektualci. "Nisu imali ni knjige ni indekse u rukama", kazala je Aleksandra Hinić.

Ona je dodala da ne želi da bude deo bilo kakvih priča, niti zakulisnih radnji, da nju to ne zanima, ali da mora da posvedoči da je čovek, za kojeg je kasnije saznala da je Andrej Vučić, dobio batine.

Prema njenim rečima, pošto su četvorica oštećenih pokušali da prodju policijski kordon došlo je do koškanja, odgurkivanja, kao i do tuče. Kako je navela, tukla je policija.

"Čula sam jezive jauke Andreja Vučića", kazala je svedokinja i dodala da je pored njega "batine dobio" još jedan iz njegove pratnje kojem je, kako je navela, glava bila razbijena.

Ona je rekla da se jedan iz grupe bacio preko Andreja Vučića kako bi ga zaštito i da je Andreja Vučića muškarac iz njegove pratnje na ledjima izneo, posle čega su ušli u haustor.

Svedokinja je više puta navela da je od samog dogadjaja prošlo skoro tri godine i da ne može da se seti svih detalja.

"Možete pet dana ovde da me ispitujete, ja stvarno ne mogu svega da se setim", rekla je Aleksandra Hinić i dodala da je saznala da je u pitanju Andrej Vučić od novinara koji su njen kafić došli pola sata posle incidenta.

Aleksandra Hinić rekla je da je kada je počela tuča iz straha zajedno sa majkom dve bliznakinje koje tada nisu imale ni godinu dana, ušla u kafić.

Kako je opisala, ceo incident se, barem za nju, odigrao jako brzo.

Upitana da li je nakon incidenta čula rečenice "Sada ćeš da vidiš ko sam ja, "Sada ćemo da vam pokažemo", Hinić je kazala da je to istina i da je to, kako je navela, "tipično srpsko".

Žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordjević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić se terete i za napad na vojno lice u obavljanju službene dužnosti, zlostavljanje i mučenje. Okrivljenima se na teret stavlja i zloupotreba službenog položaja.

Nastavak sudjenja zakazan je za 20. septembar.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.