AAA

HRONIKA | 12.07.2017 19:10 > 12.07 23:27

Stefanović: Više policije u blizini centara za socijalni rad


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je u Centru za socijalni rad u Rakovici M.Dj. (38) i njeno dete (4,5) ubio bivši suprug i otac M.N (43), i najavio pojačane mere bezbednosti u socijalnim službama.

Posle sastanaka sa ministrima pravde i za socijalni rad Nelom Kuburović i Zoranom Djordjevićem, Stefanović je rekao novinarima da se sve dogodilo kada je M.N. trebalo da vrati dete koje bilo kod njega.

Napomenuo je i da su supružnici od ranije imali razmirice oko dogovora za vidjanje deteta.

Prema njegovim rečima, M.N. je od ranije poznat policiji a imao je problema zbog nelegalnog držanja oružja.

Stefanović je potvrdio i da su u napadu povredjena i tri radnika centra i da je M.N. uhapšen i predat u dalji postupak.

Prema njegovim rečima, povredjeni službenici, dve žene i muškarac, su van životne opasnosti.

"Zatražiću najoštriju kaznu", rekao je Stefanović a kao neke od mera koje će se ubuduće preduzimati naveo je veći broj patrola u blizini centara kao i veći broj pripadnika fizičko-tehničkog obezbedjenja u samim centrima.

Stefanović je rekao da i sami centri za socijalni rad treba da obaveste policiju kada se dešavaju potencijalno rizični susreti.

Prema njegovim rečima, ukoliko Vlada Srbije odobri da se poveća broj policajaca u Beogradu, to bi trebalo da se realizuje od naredne godine.

Stefanović je rekao i da je skladu sa novim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici izrečena 1.721 hitna mera, što znači da se zakon primenjuje.

Djordjević je rekao da će inspekcija sve ispitati i da će, ukoliko ima propusta oni koji su ih učinili, odgovarati.

Napomenuo je i da je prema dosadašnjim podacima bilo propusta u sličnom slučaju od pre nedelju dana, kada je u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu ubijena žena.

On je rekao i da inspekcije rade svoj posao i dodao da će ministarstvo preduzeti sve mere u skladu sa ingerencijama.

Kuburović je rekla da će ubistva u centrima za socijalni rad biti jedna od tema Saveta za borbu protiv nasilja u porodici koji bi sutra trebalo da bude osnovan.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.