AAA

HRONIKA | 11.08.2017 12:35 > 11.08 19:54

Vatrogasac koji je dehidrirao u požaru na Adi Huji na posmatranju u Urgentnom centru

  • foto: Miloš Miškov
  • foto: Miloš Miškov
  • foto: Miloš Miškov

Vatrogasca Dušana Stefanovića, koji je danas dehidrirao tokom gašenja požara na deponiji kartona u "Fabrici kartona Beograd" na Adi Huji, obišli su u Urgentnom centru državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić. Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, vatrogasac Stefanović je nakon primljene infuzije zadržan radi daljeg posmatranjana Urgentnom centru.

Požar koji je izbio oko 11 časova na Adi Huji je lokalizovan, a na njegovom gašenju angažovano je 35 vatrogasaca – spasilaca sa 12 vozila.MUP: Doneta odluka da se privremeno zatvori Fabrika kartona Beograd

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Predrag Marić izjavio je danas da je doneta odluka da se zbog učestalih požara Fabrika kartona Beograd na Adi Huji privremeno zatvori da bi se nesmetano sprovela istraga i utvrdili eventualni propusti u njenom radu.
Marić je, kako je saopštio MUP, kazao da je mera zabrane rada fabrike izrečena jer postoje indicije da je podmetnut požar koji je ranije danas izbio u toj fabrici.

"Imajući u vidu da postoje indicije da je današnji požar možda i podmetnut, doneli smo odluku da se omogući nesmetana istraga kojom će rukovoditi nadležno tužilaštvo", rekao je Marić.

U Fabrici hartija Beograd na Adi Huji danas oko 11 časova izbio je požar na deponiji kartona.Na gašenju požara angažovano je 35 vatrogasaca – spasilaca sa dvanaest vozila.

Vatrogasac star oko 35 godina povredjen je danas prilikom gašenja požara u Fabrici hartija Beograd na Adi Huji, rekla je agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

"Povredjeni vatrogasac nema opekotina, udario ga je topli vazduh prilikom gašenja požara, ali je svestan i prevezen je u Urgentni centar", rekla je Macura.

Iz MUP-a navode da će uzroci požara biti naknadno utvrdjeni.

U požaru u Fabrici hartija Beograd 19. jula povredjeno je šest pripadnika Sektora za vanredne situacije i dvoje zaposlenih u preduzeću Avala star. Od posledica povreda, vatrogasac i jedan radnik preminuli su na Vojnomedicinskoj akademiji. 

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.