AAA

HRONIKA | 18.10.2017 13:30 > 18.10 13:32

Grafiti mržnje u Zrenjaninu

  • Foto: Radio-televizija Panon(Pannon) iz Subotice
  • Foto: Radio-televizija Panon (Pannon) iz Subotice

Nepoznati počinioci su na kapiji jedne kuće u Zrenjaninu ispisali pogrdne grafite usmerene protiv Madjara, javila je Radio-televizija Panon (Pannon) iz Subotice.

Na kapiji kuće čiji je vlasnik Miodrag Delić neko je crnim sprejom ispisao "Madjarsko g...o", "Kurvo" i "Ticerka kurva".

Supruga Miodraga Delića je Madjarica, ali kako kaže do sada nikada nije imala problema zbog svoje nacionalnosti.

Delićevi ne razumeju ko bi mogao biti taj ko im vredja kćeri. Dodaju da nije slučajno što je u centru grada, u ulici u kojoj uglavnom žive penzioneri, upravo njihova kuća uzeta na zub.

O slučaju je obaveštena policija, koja je izvršila uvidjaj.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić osudio je danas ispisivanje grafita mržnje na porodičnoj kući Miodraga Delića iz Zrenjanina, uperenih protiv pripadnika madjarske nacionalne manjine.

Janjić je takodje zatražio da se slučaj istraži a počinioci kazne u skladu sa zakonom.

"U Zrenjaninu žive pripadnici više od 20 nacija i možemo svim sredinama biti primer tolerancije i medjusobnog poštovanja. Zrenjanin je grad u kome se različitosti poštuju i gde mesta za diskriminaciju i ovakve, i slične, poruke mržnje nema", rekao je Janjić.

Po nalogu gradonačelnika i u dogovoru sa Delićima, službe Gradske uprave danas će organizovati uklanjanje grafita.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.