AAA

HRONIKA | 10.11.2017 10:40 > 10.11 11:12

U akciji policija Srbije i Češke uhapšeno pet dilera, zaplenjeno 8,4 kilograma kokaina (VIDEO)

  • Foto: MUP Srbije
  • Foto: MUP Srbije
  • Foto: MUP Srbije

U zajedničkoj akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, Bezbednosno–informativne agencije (BIA) i policije i tužilaštva Češke, u Pragu i Novom Sadu uhapšeno je pet članova organizovane kriminalne grupe zbog osnova sumnje da su trgovali kokainom, saopšteno je danas.

Uhapšeni su R. C. (63) iz Novog Sada, državljanin Crne Gore, S. P. (40) i B. C. (39) iz Novog Sada, J. C. (59), državljanin Srbije i Madjarske i B. B. (45), državljanin Srbije i Češke zbog osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po navodima MUP-a, organizovana kriminalna grupa je u dužem vremenskom periodu nabavljala i distrubuirala kokain na teritorijama Srbije, Madjarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavala ga i u drugim  evropskim zemaljama. B. C, J. C. i B. B. uhapšeni su u Pragu neposredno nakon primopredaje 8,4 kilograma kokaina, a istovremeno je  srpska policija u Novom Sadu uhapsila S.P. i R. C. koji je osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu.

Policija je osim kokaina, od petorice osumnjičenih privremeno oduzela oko 110.000 evra i automobile "porše panamera", "audi A8", "mercedes" i druga vozila manje vrednosti.

Osumnjičeni koji su uhapšeni na teritoriji Srbije će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.