AAA

HRONIKA | 20.11.2017 14:35 > 20.11 14:44

U više akcija policije uhapšene 93 osobe, zaplenjeni droga i oružje (VIDEO)

U više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije sprovedenih širom Srbije, policija je uhapsila 93 osobe, medju kojima i šest policajaca, i zaplenila oko 3,8 kilograma narkotika, saopštio je danas MUP.

U okviru suzbijanja korupcije i privrednog kriminala uhapšeno je 37 osoba zbog osnova sumnje da su u periodu od 2009. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su pričinili štetu republičkom i pokrajinskom budžetu, budžetima više lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima u iznosu od 8,3 miliona evra.

Pored šest policajaca, medju kojima su i policijski rukovodioci u Baču i Kanjiži, uhapšeni su i bivši rukovodilac opštine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, radnici gradskih uprava u Vranju i Nišu i u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i više odgovornih lica u HIP Azotara u Pančevu i zaposleni u niškoj Elektrodistribuciji.

U oblasti borbe protiv opšteg kriminala i krijumčarenja narkotika, policija je uhapsila 56 osoba i zaplenila 3,3 kilograma marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, 17 komada ekstazija, kao i 510 grama smeše koja se koristi za uvećanje količine narkotika i osam digitalnih vagica.

Zaplenjeno je i pet pištolja, jedna automatska i dve lovačke puške od kojih jedna sa optikom, 1.582 komada municije različitog kalibra, jedna eksplozivna naprava sa oko 60 grama plastičnog eksploziva i jedna tromblonska mina, kao i osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i sofisticiranim uredjajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i odredjena količina kompjuterske opreme.

Akcije su sprovedene na teritoriji policijskih uprava Beograd, Novi Sad, Subotica, Pančevo, Kikinda, Jagodina, Zaječar, Kraljevo, Kruševac, Niš, Leskovac i Vranje a uhapšeni su osumnjičeni za krivična dela poreske utaje, primanja i davanja mita, zloupotrebe službenog položaja, pronevere, neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, iznude, razbojništva, nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanja sigurnosti.

Dodaje se da će protiv 38 osoba biti podnete krivične prijave u redovnom postupku.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.