AAA

HRONIKA | 04.12.2017 16:25

Uhapšen bivši direktor Aerodroma Nikola Tesla V.R.

Policija je uhapsila bivšeg direktora Aerodroma ''Nikola Tesla" u Beogradu V.R. koji je osumnjičen da je zloupotrebom službenog položaja od mar 2013. do aprila 2014. godine oštetio to preduzeće za 41.000 evra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U saopštenju se navodi da postoji sumnja da je V.R. iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, marta 2013. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, bez sprovodjenja propisanog postupka i mimo predvidjenog godišnjeg plana investicija, zaključio Ugovor o iznajmljivanju infrastrukture za implementaciju Disaster Recovery rešenja sa jednim beogradskim privrednim društvom, na rok od 36 meseci.

Kasnije je sa tim privrednim društvom osumnjičeni zaključio još tri aneksa ugovora, vrednosti 715.000 evra, bez prethodne izrade projektne dokumentacije i provere tržišnih cena ugovorenih usluga koje su u momentu zaključenja ugovora bile oko 30 odsto niže od tržišnih.

Za vreme važenja ugovora, kako se sumnja, sa računa aerodroma "Nikola Tesla" za pružene usluge osumnjičeni je tom privrednom društvu isplatio ukupno 31.779.479 dinara.

Na taj način, na osnovu razlike u ugovorenim i tržišnim cenama usluga predvidjenih aneksima V.R. je kako se sumnja omogućio sticanje imovinske koristi beogradskom privrednom društvu od 4.644.300 dinara, za koliko je oštećen Aerodrom ''Nikola Tesla".

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

U vreme kad je naneta šteta beogradskom aerodromu direktor je bio Velimir Radosavljević koji je u julu 2014. bio uhapšen zbog sumnje da je sklapao štetne ugovore sa madjarskom loukost kompanijom Viz er (Wizz air).

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.