AAA

HRONIKA | 02.02.2018 12:30 > 02.02 12:46

Zavetnici protestovali zbog kanidature Nataše Kandić za Nobelovu nagradu

Predstavnici grupe "Zavetnici" protestovali su danas ispred Kuće ljudskih prava u Beogradu, na čiji su ulaz postavili više plakata kojima se protive kandidaturi osnivačice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić za Nobolevu nagradu za mir.

Kako je agenciji Beta rekla Marija Vujković, predstavnica Kuće ljudskih prava, oko 20 Zavetnika okupilo se oko 10.30 ispred njihovih prostorija, gde su održali miting, razvili transparente i postavili plakate protiv Nataše Kandić na kojima piše "Nobelova nagrada za izdaju srpskog naroda". 

"Mi smo odmah pozvali policiju, ali za pola sata koliko je trajao njihov protest policija nije došla, niti su se pojavili da uzmu izjave od nas", kazala je Marija Vujković.   

Ona je ocenila da protest Zavetnika predstavlja nastavak targetiranja neistomišljenika, koje se odvija u atmosferi nekažjivosti koju je stvorila Vlada. 
"Pozivamo nadležne institucije da hitno reaguju na targetiranje onih koji drugačije misle i stanu u odbranu slobode izražavanja kao osnovnog ljudskog prava", navela je ona. 

Snimak protesta ispred Kuće ljudskih prava Zavetnici su postavili na socijalnim mrežama. 

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.