AAA

HRONIKA | 31.08.2018 10:05

U prvih sedam meseci poginulo 24 radnika, od toga osam na gradilištima

U Srbiji je od januara do jula ukupno stradalo 24 radnika, a  29 odsto njih je radilo na crno, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako navode, na gradilištima u Srbiji je u prvih sedam meseci ove godine poginulo osam radnika, a u istom periodu 2017. godine, stradalo je sedam radnika.
Inspekcija rada je od januara do jula, kako navode, izvršila ukupno 85 nadzora povodom povreda na radu, koje su zaposleni zadobili na gradilištima.

Dodaje se da su četiri nadzora uradjena povodom smrtnih povreda na radu, četiri povodom teških povreda na radu sa smrtnim ishodom, dva nadzora povodom kolektivnih povreda na radu, 64 nadzora povodom teških povreda na radu i 11 nadzora povodom lakih povreda na radu.

U 2017. godini, navode u tom ministarstvu, inspekcija rada je izvršila ukupno 89 nadzora povodom povreda na radu koje su zaposleni zadobili na gradilištima.

U Beogradu su u proteklih nekoliko dana poginula tri radnika. Dvojica radnika poginula su u Narodnoj biblioteci Srbije od posledica gušenja, dok je jedan radnik poginuo na gradilištu, kada se na njega obrušio zid.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.