AAA

HRONIKA | 09.10.2018 10:55 > 09.10 13:19

Stefanović: Uhapšene četiri osobe osumnjičene za napad na dvojicu Albanaca u Novom Sadu

Policija u Novom Sadu uhapsila je četiri osobe osumnjičene za napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Futoškoj ulici u noći izmedju subote i nedelje, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da će u Srbiji svaka vrsta nasilja biti najstrožije sankcionisana.

Posle intenzivne višečasovne istrage policija je identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četri osobe koje su osumnjičene za to krivično delo.

Pronadjena je i odeća, koju su napadači nosili prilikom napada, što je, kako Stefanović navodi, važno za nastavak istrage.

Prema njegovim rečima, iako dosadašnja istraga ukazuje da taj incident nije podstaknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno.

"Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno", istakao je Stefanović.

Policija je uhapsila V. R. (1996), D. R. (1995), M. Z. (1999) i J. P. (1994) zbog sumnje da su u nedelju u Futoškoj ulici pretukli i naneli teške telesne povrede devetnaestogodišnjaku iz Prizrena, i lakše povrede dvadesettrogodišnjaku iz Novog Sada, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Matica Albanaca Srbije saopštila je ranije da su dvojica mladića, obojica rodjena 1999. godine, pretučena u noći izmedju subote i nedelje kod Futoške pijace, te da je jedan od mladića životno ugrožen.

Iz Matice Albanaca je saopšteno da je mogući povod napada na mladiće činjenica da su razgovarali na albanskom jeziku.

Policija je identifikovala i osobe koje su u subotu uveče učestvovale u tuči u jednom ugostiteljskom objektu u "Beton hali" u Beogradu, od kojih su neki već privedeni, dok se za ostalima intezivno traga.

Policija je uhapsila M. H. (1993) zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje.

On se sumnjiči da je, zajedno sa više drugih osoba, pretukao nekoliko ljudi i polomio inventar u beogradskom ugostiteljskom objektu.

Policija intenzivno traga za ostalim učesnicima ovog dogadjaja koji su identifikovani, a M. H. je odredjeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Klinički centar Vojvodine: Stanje povredjenog mladića stabilno

Mladić albanske nacionalnosti Č. M. (19) koji je u noći izmedju subote i nedelje pretučen u Novom Sadu, i koji je zadobio teške telesne povrede, operisan je i njegovo zdravstveno stanje je stabilno uz normalan postoperativni tok, saopšteno je danas iz Kliničkog centra Vojvodine.

“Pacijent se i dalje nalazi na Odeljenju poluintenzivne nege Urgentog centra Kliničkog centra Vojvodine na lečenju i kontinuiranoj opservaciji”, navodi se u saopštenju za javnost.
Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša pozdravio je danas činjenicu da su uhapšeni napadači na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu, ali je ostao pri izjavi da je napad na mladiće bio na nacionalnoj osnovi.

“Pohvalno je što je policija brzo identifikovala izvršioce, ali se istovremeno ne slažem sa kvalifikacijom krivičnog dela jer je napad na te momke bio na nacionalnoj osnovi”, rekao je Beriša agenciji Beta.

Naveo je da je razgovarao sa obojicom povredjenih mladića i dodao da su mu obojica rekli da su pretučeni nakon što su napadači čuli da razgovaraju na albanskom jeziku.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.