AAA

SVET | 18.03.2019 12:20 > 18.03 19:13

U napadu u Utrehtu ubijene tri osobe, ranjeno devet. Priveden napadač (VIDEO)


U oružanom napadu u tramvaju u holandskom gradu Utrehtu danas su ubijene tri osobe i ranjeno devet, a potraga za osumnjičenim je u toku.

Vlasti su odmah podigle na najviši nivo stepen uzbune u oblasti napada, a gradonačelnik Utrehta Jan van Zanen rekao je da je "teroristički motiv" za napad najverovatnija teorija.

"Ne možemo da isključimo, štaviše, pretpostavljamo da je u pitanju teroristički motiv. Verovatno je bio jedan napadač, ali moglo bi da ih bude i više", kazao je Van Zanen.

On je naveo da su tri od devet ranjenih osoba u teškom stanju.

Nekoliko sati posle napada, policija Utrehta objavila je sliku 37-godišnjeg Gokmana Tanisa, rodjenog u Turskoj, i pozvala gradjane da mu ne prilaze ako ga primete. On na slici ima bradu i stoji u javnom prevozu.

Holandska vojna policija je posebno u pripravnosti na aerodromima i najvažnijim zgradama u zemlji dok traje potraga za osumnjičenim.

Policija, uključujući njene teško naoružane pripadnike, preplavila je jutros stambenu oblast u kojoj je došlo do pucnjave u tramvaju, na raskrsnici sa gustim saobraćajem.

Oni su kasnije podigli beli šator na mestu gde se videlo kako telo leži pored tramvaja.

Holandski premijer Mark Rute nazvao je situaciju "veoma zabrinjavajućom".
Priveden napadač iz Utrehta
 
Holandska policija saopštila je da je osumnjičeni za napad u gradskom tramvaju u Utrehtu uhapšen.

"Upravo sam saznao da je osumnjičeni kog smo tražili uhapšen", rekao je na konferenciji šef gradske policije Rob van Bre.

Nije izneto više detalja.

U napadu je ubijeno troje ljudi a pet je ranjeno.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.