AAA

SVET | 05.07.2019 17:50 > 05.07 17:56

Tužba protiv italijanskog ministra Salvinija zbog vredjanja (VIDEO)


Jedan od advokata Karole Rakete, kapetanice malog spasilačkog broda "Sivoč", saopštio je danas da će ona tužiti italijanskog ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija zbog klevete.

"Već smo pripremili tužbu protiv ministra Salvinija", rekao je Alesandro Gamberini jednoj italijanskoj radio-stanici, dodavši da "nije lako pobrojati sve uvrede koje je Salvini izneo proteklih nedelja".

"U mrežu junaka za tastaturom koji vređaju, on (Salvini) pokreće mržnju. Tužba zbog klevete je način da mu se pošalje signal", dodao je on.

Italijanski ministar je na društvenim mrežama danas napisao o nemačkoj kapetanici da "krši zakon i napada italijanske vojne brodove, a onda podnosi tužbu protiv mene".

"Ne plašim se mafije, a zamislite nemačkog komunistu koji je bogat i razmažen... Šaljem poljupce!", dodao je Salvini.

Za komandama broda "Sivoč" broda pod zastavom Holandije Rakete je bila nakratko uhapšena posle prošlonedeljnog prisilnog pristajanja u luci italijanskog ostrva Lampeduza, da bi iskrcala 40 migranata spasenih posle više od dve sedmice lutanja po moru.

Italijanski sudija je u utorak proglasio nevažećim njeno hapšenje na osnovu toga što je postupila da bi spasla živote.

Dve istrage za pružanje otpora službeniku, i za pomoć pri ilegalnoj imigraciji, i dalje su u toku protiv nje.

Tokom cele te krize, ministar Salvini je davao izjave i pisao ljutite "tvitove" o kapetanici, opisujući je kao "gnjavatorku", "kriminalca", "piratkinju", "siromašnu ženu koja je 'samo' pokušala da ubije pet talijanskih vojnika".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.