AAA

SVET | 29.10.2020 10:20 > 29.10 12:13

Tri osobe ubijene u napadu nožem u Nici (VIDEO)


Tri osobe su ubijene, a više je ranjeno u jutrošnjem napadu nožem u Nici, novi su podaci koje je saopštio neimenovani policijski izvor.

Dve osobe, muškarac i žena, ubijeni su u crkvi Notr Dam u Nici, a treća osoba koja je bila teško ranjena, podlegla je povredama u obližnjem baru gde se sklonila, precizirao je agenciji Frans pres isti izvor.
Taj izvor je rekao i da je policija uhapsila napadača.

Francusko antiterorističko tužilaštvo je otvorilo istragu zbog "ubistva i pokušaja ubistva u vezi sa terorističkim poduhvatom" i zbog "zločinačkog terorističkog udruživanja".

Napadač je ranjen u intervenciji policije i prebačen je u bolnicu, rekao je neimenovani policijski izvor.

Gradonačelnik Nice Kristijan Estrozi zatražio je da se "učini sve kako bi se uništio islamo-fašizam" i dodao da je napadač, "dok je bio u lisicama, izgovorio reči 'alah akbar' (bog je najveći)".

"Jedna žena je napadnuta na isti način kao i Samuel Pati", rekao je gradonačelnik Nice, mislivši na profesora kome je 16. oktobra u školi u regionu Pariza odrubljena glava.

Posle "napada u školi", kako je kazao, "islamo-fašističko varvarstvo je odlučilo da izvrši napad u crkvi".

Francuski predsednik Emanuel Makron je posetio kriznu jedinicu osnovanu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a zatim je otputovao za Nicu.
Napad se dogodio jutros oko devet časova kod crkve Notr Dam u centru Nice, dodali su policijski izvori.

Veliki broj policajaca i vatrogasaca je na licu mesta. "Situacija je pod kontrolom, ne treba paničiti", rekli su policajci.

Nacionalna skupština čije je zasedanje u toku, odala je minutom ćutanja poštu žrtvama napada.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.