AAA

SVET | 04.03.2021 21:50 > 04.03 21:56

Jedanaest poginulo u padu vojnog helikoptera u Turskoj

Ministarstvo odbrane Turske je večeras saopštilo da je jedanaest pripadnika Oružanih snaga poginulo, a dva su povredjena u padu vojnog helikoptera na istoku Turske.

Medju poginulima je i pešadijski general-pukovnik Osman Erbas, preneli su provladin list Dejli Sabah i vladajuća stranka AKP.

Devet osoba je poginulo pri padu helikoptera, a dve su umrle u bolnici, rekli su zvaničnici.
Dvomotorni višenamenski helikopter francuske proizvodnje "kugar" (Eurocopter AS532 Cougar/Airbus H215M) srušio se kod grada Tatvana, u pokrajini Bitlis, gde se turske snage decenijama bore s većinskim Kurdima.

Ministarstvo je pad letelice nazvalo nesrećom, a za sada nije objavljeno šta je bio uzrok. Televizija HaberTurk je objavila da je vreme bilo loše magla i sneg.

Na mesto nesreće su otišli ministar odbrane Hulusi Akar, načelnik Generalštaba i komandant Kopnenih snaga, saopštilo je Ministarstvo.

Borci kurdske PKK su 1997. napali turski helikopter istog tipa u severnom Iraku, ubivši 11 turskih vojnika. U skorije vreme, 13 pripadnika oružanih snaga Turske je poginulo 2017. godine, kada je takodje helikopter "kugar" naleteo na dalekovod u blizini turske granice s Irakom.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.