AAA

SVET | 04.07.2022 12:45 > 04.07 12:48

Policija u Ohaju upucala nenaoružanog Afroamerikanca sa 60 metaka (VIDEO)


Policija u Ohaju objavila je video snimak incidenta od 27. juna ove godine u Ejkronu, na kojem se vidi da je u nenaoružanog Afroamerikanca ispaljeno 60 metaka, nakon što je hteo da pobegne policiji koja je pokušala da ga zaustavi.

Prema navodima policije, iz kola koja je vozio 25-godišnji Džejlend Voker, čuo se pucanj. Policija je pokušala da ga zaustavi zbog saobraćajnog prekršaja, pa je on izašao iz kola i počeo da beži, prenosi Glas Amerike.
Video snimak pokazao je trenutak kada je Voker iskočio iz auta i počeo da beži od policije. Policajci su, međutim, verovali da je naoružan i da okreće oružje ka njima. Kasnije se ispostavilo da nije imao oružje kod sebe, već je pištolj ostavio u autu.

Na snimku se dalje vidi kako policajci ispaljuju metke u njegovom pravcu. Nije jasno sa snimka koliko je metaka ispaljeno, ali je patolog u telu našao 60 ulaznih i izlaznih rana.

Šef policije Ejkrona Stiven Milet kazao je da su policajci pokušali Vokeru da pruže prvu pomoć na licu mesta, ali da je već bio mrtav.

Osmorica policajaca koji su učestvovali u pucnjavi su na plaćenom odsustvu, kaže Milet.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.