AAA

SVET | 05.10.2017 19:45

Šest mrtvih u oluji u Nemačkoj


Šest vozača je poginulo kada su grane ili drveće pali na vozila u oluji u severoistočnoj Nemačkoj, a doplo je i do prekida železničkog saobraćaja.

U Hamburgu je jedno drvo palo na vozilo s dve žene, od kojih je jedna poginula, a druga je povredjena, te je u bolnici, javila je policija.

Jedan putnik je poginuo od pada drveta na put u regionu Meklenburg-Pomeranija, dok je u oblasti Brandeburg koja okružuje Berlin jedno drvo probilo vozilo u kojem je za volanom bila žena koja je poginula, navele su lokalne vlasti.

Još jedan vozač je poginuo od pada grane na kola u istoj oblasti, a u sličnim okolnostima su ginule još dve osobe.
 
Svi vozovi na severu Nemačke su zaustavljeni, posebno na liniji Hamburg-Berlin, jer je mnogo stabala popadalo na šin, saopštila je železnica Dojče Ban.

Saobraćaja je delimično prekinut i na istoku Nemačke, gde je oluja stigla predveče.

U Berlinu gde meteorološke službe najavljuju nalete vetra do 120 kilometara na čas, obustavljene su linije gradskog voza, autobusa i tramvaja, baš kada su ljudi izlazili s posla.

Zato su mnogi krenuli peške ili probali da udju u prepun metro.

Vetar je napolju rušio reklame i saobraćajne znake.

Javna televizija prikazuje slike iskorenjenog drveća na jednoj od glavnih trgovinskih ulica u Berlinu i na ulazu u jednu stanicu metroa.

Vatrogasci glavnog grada Nemačke su u stanju pripravnosti posle pedsetak poziva za pomoć u roku od svega pola sata. U Hamburgu vatrogasci su već imali više od 800 intervencija.

Letovi su bili nakratko prekinuti na oba aerodroma u Brlinu, ali su ubrzo ponovo uspostavljeni.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.