AAA

SVET | 05.12.2017 19:45 > 05.12 19:49

Na Siciliji uhapšena 'kuma' zadužena za reorganizaciju 'Koza nostre'

Italijanska policija saopštila je danas da je u Palermu, na Siciliji, uhapsila "kumu" osumnjičenu za reorganizaciju mafijaške "Koza nostre", posle smrti Salvatora Totoa Rine, ozloglašenog "kuma" sicilijanske mafije.

Marija Andjela Di Trapani, ćerka mafijaškog bosa koji je umro u bekstvu, već je provela sedam godina u zatvoru jer je prenosila naredbe supruga Salvina Madiona, kriminalca, osudjenog na doživotni zatvor zbog ubistva 1991. godine preduzetnika Libera Grasija, borca protiv mafije.

Di Trapani je posle izlaska iz zatvora 2015. godine osumnjičena da je promenila ulogu: od prenositeljke poruka postala je naredbodavka.

Italijanski mediji su preneli da je, posle smrti Totoa Rine, ona proglašena za "šeficu" zaduženu da reorganizuje "Koza nostru".

Toto Rina, s nadimkom "Zver" zbog svoje surovosti, umro je 17. novembra u 87. godini. Bio je na čelu "Koza nostre" do hapšenja u Palermu 1993. godine, posle više od 20 godine potrage.

Osudjen je na 26 godina zatvora za naručivanje više od 150 ubistava.

U Italiji postoje četiri organizovane kriminalne grupe. "N'drangeta" važi za najjaču i najokrutniju, a ostale su sicilijanska "Koza nostra", napolitanska "Kamora" i "Sakra korona unita" iz Apulije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.