AAA

DRUšTVO | 01.03.2021 15:45 > 01.03 15:45

Uručene nagrade povodom Medjunarodnog dana invalidskih kolica u Srbiji


 Povodom današnjeg Medjunarodnog dana invalidskih kolica, uručene su nagrade dobitnicima na konkursu "J=DNAKI" i foto-konkursu "Srbija bez barijera".

Kristina Grbović, nagrađena za fotografiju "Roditeljstvo bez barijera", rekla je da su nagrade veliki podsticaj, a predsednica Udruženja "Budimo bezbedni", Dea Đurđević, zbog podrške osobama sa invaliditetom i njihovim organizacijama zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević i drugima.
Nagrade su uručili ministarka Kisić Tepavčević, v.d. direktora Uprave za zajedničke poslove republičkih organa Dejan Matić, pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević i izvršna direktorka Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije Ivanka Jovanović.

Kisić Tepavčević je najavila da će njeno ministarstvo podržati rad 33 saveza sa 513 lokalnih organizacija u Srbiji, da bi osobe s invaliditetom bile uključene u inkluzivne programe i aktivnosti.

U toku je dodela sredstava na godišnjem konkursu za unapredjenje položaja osoba sa invaliditetom, na kojem će biti raspodeljeno 250 miliona dinara, a raspisan je i javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, na kojem će biti dodeljeno 175 miliona dinara, rekla je ministarka.

Povodom Medjunarodnog dana invalidskih kolica, na ulazu u Palatu Srbija su postavljena dezinfekciona vrata s rampom za kolica i sa zvučnom i svetlosnom signalizacijom, te su pristupačna za slepe i gluve osobe.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.