AAA

DRUšTVO | 16.07.2021 16:10 > 16.07 16:10

Pošta Srbije prilagodjava poslovanje potrebama slepih osoba

Javno preduzeće Pošta Srbije podržaće konkretnim merama širu platformu za unapredjenje položaja osoba sa invaliditetom, dogovoreno je danas na sastanku vršioca dužnosti direktora Pošte Zorana Djordjevića sa predstavnicima Saveza slepih Srbije.Dogovorena saradnja obuhvatiće štampanje materijala na Brajevom pismu za potrebe Pošte, dok će Savez slepih Srbije preuzeti ulogu savetodavnog tela, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

Partnerstvo će pomoći i da se bolje sagledaju uslovi života i specifične potrebe ove osetljive kategorije, kao i da se usluge Pošte i njena infrastruktura dodatno prilagode i postanu pristupačnije za osobe sa invaliditetom, sa ciljem doprinosa unapredjenju njihovog ukupnog društvenog položaja.
Djordjević je sa direktorom radne jedinice "Hibridna pošta" Srdjanom Smiljkovićem i direktorom PTT muzeja Viktorom Lazićem obišao danas Biblioteku za slepe "Dr Milan Budimir", najveću na Balkanu i jednu od najvećih ovog tipa u Evropi.

Ta bibloteka je nedavno obnovljena i opremljena po najsavremenijim standardima uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih državnih institucija, ističe se u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.