AAA

DRUšTVO | 09.12.2021 13:10 > 09.12 13:14

Konferencija 'EU i Srbija za bolje uslove života Roma' sutra u Beogradu

U Beogradu se sutra održava konferencija "EU i Srbija za bolje uslove života Roma", na kojoj će se razmatrati dosadašnji rezultati inkluzije Roma i stvarajnje boljih uslova za njihov život, pomoć EU u tom procesu, kao i planovi za ostvarivanje punog uključivanja romske populacije u društvo.

Кonferencija se organizuje u okviru projekta "EU podrška unapredjenju uslova života Roma", koji finansira EU, kofinansira Vlada Srbije, a sprovodi konzorcijum koji predvodi КPMG.
Cilj projekta je usmeren na unapredjenje socijalne inkluzije Romkinja i Roma kroz dalje ulaganje u održive oblike stanovanja, veću dostupnost obrazovnog sistema romskoj deci i jačanje nacionalnih mehanizama inkluzije Romkinja i Roma na lokalnom nivou.

Кorisnici projekta su Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, lokalne samouprave i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Najavljeno je da će na koferenciji pored ostalih govoriti i ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.