AAA

DRUšTVO | 06.04.2017 14:35

Šarčević i Brankica Janković sa studentima romske nacionalne manjine


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković danas su se uoči Svetskog dana Roma, 8. aprila sastali sa grupom studenata romske nacionalne manjine i razgovarali o mogućnostima za unapredjenje mera za upis na fakultete.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je Šarčević pozdravio ovakav način rešavanja svih problema sa kojima se u praksi susreću mladi romski studenti i studentkinje i istakao da visokoobrazovani Romi i Romkinje predstavljaju dobar primer i motiv za obrazovanje romske populacije.

Poverenica Brankica Janković istakla je značaj afirmativnih mera kojima se podstiče inkluzija Roma i Romkinja u društveni život Srbije, podsetivši koliko je jedna takva aktivnost u prethodnim godinama dovela do poboljšanja njihovog položaja.

"Zato je dobro što se smo se okupili kako bismo pronašli načine za prevazilaženje teškoća i što su u rešavanje uključeni upravo mladi romski aktivisti i aktivistkinje", istakla je poverenica.

Tokom sastanka je bilo reči i o kvotama za studiranje romske nacionalne manjine.

Dogovoreno je da se u narednom periodu zajednički definišu moguća rešenja koja će precizno utvrditi kriterijume za primenu afirmativnih mera prilikom studiranja, piše u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.