AAA

DRUšTVO | 16.05.2017 17:45 > 16.05 17:46

Zaštitnik gradjana: Zapošljavanje visokoobrazovanih Roma zahteva sistemski pristup

Zaštitnik gradjana Miloš Janković ocenio je danas da zapošljavanje visokoobrazovanih Roma i Romkinja zahteva sistemski pristup i tim povodom izrazio zadovoljstvo zbog odluke Nacionalne službe za zapošljavanje da ponovo angažuje bivšu radnicu romske nacionalnosti Filijale u Nišu.

Janković je u saopštenju pozdravio odluku Nacionalne službe za zapošljavanje da vodi računa o potrebi rešavanja problema zapošljavanja pripadnika romske zajednice i da, shodno mišljenju Kancelarije Ombudsmana, donese odluku o ponovnom angažovanju bivše radnice Filijale u Nišu, kojoj, u skladu sa Zakonom o radu, nakon dve godine neprekidnog rada ugovor o radu na odredjeno vreme nije produžen.

U saopštenju Janković navodi da je ta visokoobrazovana Romkinja iskazala svoju stručnost i profesionalnost, što je i bio razlog da joj Filijala prethodnih godina produžava ugovore o radu.

"Zbog zakonskih ograničenja zapošljavanja, medjutim, nije bilo mogućnosti da se trajno reši njen radni status, iako pripada malom skupu visoko obrazovanih Romkinja u Filijali i u Nišu u kome je romska zajednica značajno zastupljena", naveo je Janković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.