AAA

DRUšTVO | 04.05.2018 12:40 > 04.05 12:43

Pet miliona dinara UNICEF-a za pet mesta u Srbiji

Dečiji fond Ujedinjenih nacija UNICEF daće pet miliona dinara za sportsko-rekreativnu opremu i stručno unapredjenje zaposlenih koji se staraju o deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u pet mesta u Srbiji, saopšteno je danas. UNICEF-ov projekat "Sport za sve", čiji je cilj inkluzija kroz sportsko-rekreativne aktivnosti, biće sproveden u pet opština u Subotici, Aleksincu, Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani.

Projekat se sprovodi u saradnji sa udruženjima "Zajedno" iz Subotice, Udruženjem za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama iz Priboja, Društvom za razvoj kreativnosti opština Aleksinac, "Okular" iz Ćićevca i udruženjem osoba sa cerabralnom i dečijom paralizom "Volja za životom" iz Velike Plane.
Pojekat "Sport za sve" se realizuje sredstvima prikupljenim tokom akcije "Pozovi, pomozi", uz finansijsku podršku Telenora, Telenor banke i Vojvodjanske banke.

"U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze medju najmarginalizovanijim i najugroženijim članovima društva. Ova deca se suočavaju sa neprestanom diskriminacijom, imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje i veće šanse da dožive nasilje, eksploataciju i zlostavljanje, a u odnosu na decu bez smetnji u razvoju. To moramo da promenimo", istakao je direktor UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen Lo.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.