AAA

DRUšTVO | 29.05.2018 17:40 > 29.05 17:42

Poverenica Srbije s predstavnicima preduzeća o položaju osoba sa invaliditetom

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković razgovarala je danas sa predstavnicima Udruženja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Srbije (UIPS) o unapredjenju položaja i zapošljavanju osoba sa invaliditetom na tržištu rada.

Kako je saopšteno, Janković je ocenila da su aktivnosti i iskustva preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom značajna za unapredjenje stanja na tržištu rada i da služe kao primer dobre prakse i promocije sposobnosti kao i razbijanja predrasuda o osobama sa invaliditetom kao radnicima.
Na sastanku je dogovoreno da poverenik uputi preporuke mera za ostvarivanje ravnopravnosti.

"Sugestije preduzeća se odnose na utvrdjivanje kapaciteta i sposobnosti osoba sa invaliditetom u postupku utvrdjivanja radne sposobnosti kao i na otklanjanje nedoumica u vezi sa primenom člana 21. Zakona o porezu na dohodak gradjana", navodi se u saopštenju.

Na sastanku su bili predsednik Udrženja Dragiša Marković i predstavnici preduzeća iz Niša, Kovina, Šapca, Smederevske Palanke.

Poverenica je zaključila da ta preduzeća mogu da budu primer postupanja sa zaposlenima, jer imaju stručne službe koje mogu da prepoznaju i reše probleme pojedinih radnika, bez obzira da li se radi o osobama sa invaliditetom ili o pripadnicima drugih ugroženih grupa stanovništva.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.