AAA

DRUSTVO-KOSOVO | 14.06.2021 13:45 > 14.06 14:02

Kancelarija: Albanski ekstremisti oskrnavili pravoslavno groblje u Orahovcu

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su "albanski ekstremisti" oskrnavili više grobova na pravoslavnom groblju u Orahovcu.


Navodeći da su tokom vikenda polomljene nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović i Božidara i Bogdana Šarića, direktor kancelarije Petar Petković ocenio je da "gotovo da ne prodje ni jedan jedini dan da se ne dogodi neki incident na prostoru Kosova, čije su mete Srbi, njihova imovina, crkve i grobovi".

"Iz dana u dan svedočimo aktu bezumlja i nasilja kojem su Srbi izloženi više od dve decenije, a koje danas dobija iznova i svoju insitucionalnu podršku od strane albanskih političara u Prištini", naveo je Petković, a prenela kancelarija.

Ocenio je da je "nesporno" da političari u Prištini "svojim zapaljivim izjavama, neodmerenim reakcijama i odbijanjem dijaloga inspirišu takve incidente".

"Ovom gnusnom dogadjaju prethodilo je skrnavljenje Hrama Hrista Spasa u Prištini, na kome su ispisani pogrdni grafiti 'Isus mrzi Srbe' i 'Simbol šovinizma' pred očima kosovske policije. Očigledno je da antisrpsko raspoloženje, praćeno izraženim verskim ekstremizmom, uzima maha u Prištini, koja svojim (ne)delima direktno inspiriše i navodi na ovakve slučajeve", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Foto: Kancelarija za KiM

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.