AAA

DRUSTVO-KOSOVO | 11.01.2017 17:55 > 11.01 18:16

Probna vozna linija Beograd-Kosovska Mitrovica

Probna vozna linija Beograd  -  Kosovska Mitrovica funkcionisaće od 20. januara do 26. februara, posle čega će na osnovu zainteresovanosti putnika i finansijske isplativosti, biti odlučeno da li će ta linija postati redovna, saopštio je danas "Srbija voz".

Planirano je da u tom periodu voz iz Beograda polazi nedeljom u 8.30, a petkom u 10.40 iz Kosovske Mitrovice, a sama linija će predstavljati produžetak postojeće linije Kraljevo-Kosovska Mitrovica.

"Unutrašnjost voza biće brendirana motivima srpskog kulturnog nasledja sa Kosova i Metohije, a za putnike će prevoziti nova kompozicija dizel-motornog voza nabavljenog nabavljeni iz kredita Ruske Federacije za modernizaciju srpske železnice", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, deo troškova koje će Srbija voz imati zbog prevza putnika na ovoj liniji snosiće Kancelarija za Kosovo i Metohiju na čiju se inicijativ i uvodi linija.

Promotivna vožnja biće održana 14. januara, kada je planirano da se iz Beograda krene u 8.30, dok je povatak iz Kosovske Mitrovice planiran za nedelju 15. januar. 

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.