AAA

LOKALNE ZAJEDNICE | 01.07.2020 15:10 > 01.07 15:10

Udruženje: Beogradjani uspeli u zahtevu da ponovo dobiju ukinutu liniju trolejbusa

Beogradsko Udruženje gradjana "Vratimo trolu 28" saopštio je danas da se, posle njegove osmomesečne borbe, ta ukinuta trolejbuska linija ponovo uvodi.

Udruženje će to simbolično proslaviti u ponedeljak, 6. jula u 19.00 sati, na okretnici Zvezdara, a zatim vožnjom trolejbusom celom te linije, do Studentskog trga, sve uz poštovanje sanitarnih mera zbog epidemije. 
Udruženje je svima, a posebno gradjanim i medijima, zahvalilo za doprinos i podršku njegovoj borbi.

Odluku o povratku ukinute linije je donela gradska vlast Beograda posle nekoliko sastanaka predstavnika Udruženja "Vratimo trolu 28", Sekretarijata za javni prevoz, Saobraćajnog fakulteta i Uprave grada.

Ta trolejbuska linija ukinuta je prošle godine "privremeno" dok je trajala rekonstrukcija centralnog beogradskog Trga Republike, ali nije vraćena kada su ti radovi završeni.

Zbog toga sa gradjani protestovali više puta jer im ukidanje te linije koja decenijama spajala centar Beograda sa Zvezdarom, komplikuje život.

Sekretarijatu za javni prevoz predali su i peticiju sa zahtevom da se ta trolejbuska linija vrati.

"Vraćanje linije 28 će svakodnevno olakšavati život hiljada ljudi i uštedeće gradjanima nemerljive količine vremena i energije... Ovo je naš poklon njima. Vratili smo dostojanstvo i nadu da su uz pravi pristup promene moguće. Nadamo se da će naš poduhvat biti inspiracija i drugima", piše Udruženje u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.