AAA

LOKALNE ZAJEDNICE | 27.06.2017 17:20 > 27.06 17:57

Gradonačenik Beograda najavio još jedan luksuzan poslovno-stambeni kompleks

Na mestu gde je u centru Beograda bila Ambasada SAD, trebalo bi da počne izgradnja luksuznog poslovno-stambenog kompleksa, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.

Pošto krajem leta bude srušen kompleks bivših zgrada Ambasade u centralnoj beogradskoj Ulici kneza Miloša, predvidja se izgradnja 260 luksuznih stanova, s više od 500 parking mesta, i više od 5.000 kvadratnih metara restorana, prodavnica, samoposluga.

Budući kompleks će imati bazen, teretanu, "prostor za opuštanje i relaksaciju", bašte i zeleni pojas, "sličan kompleksima u drugim vodećim glavnim gradovima Evrope", piše u saopštenju.

Arhitektonsko rešenje je povereno stručnjacima iz Izraela i Srbije, koji će "očuvati fasadu objekata u kombinaciji s modernim rešenjem".

"Radi se o još jednom simbolu Beograda, koji će biti završen za oko dve i po godine", ocenio je Mali i najavio rekonstrukciju Ulice kneza Miloša za proleće iduće godine.

Projekat poslovno-stambenog kompleksa biće realizovan kroz partnerstvo medjunarodnih i izraelskih kompanija za nekretnine "Almogim Holdings" i "Yossi Avrahami", saopštio je Beoinfo.

Zastupnik dveju izraelskih kompanija Nir Makdasi i direktor KMR "Divelopment" Miša Marković su taj projekat danas predstavili gradonačelniku Malom i glavnom gradskom urbanisti Milutinu Foliću.

Ubrzo pošto se rušenje zgrada bivše Ambasade SAD završi krajem leta, investori će u Ulici Kneza Miloša 54 otvoriti centar za prodaju jedinica u budućem kompleksu i početi da ga grade, piše u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.