AAA

LOKALNE ZAJEDNICE | 03.05.2018 18:40 > 03.05 18:45

Podelili se penzioneri u Čačku, formirano još jedno udruženje

U Čačku je danas predstavljeno novo udruženje penzionera pod nazivom "Ujedinjeni penzioneri Čačka" kojem su podršku dali čačanski ogranak PUPS-a i lokalna vlast.

Postojeće Udruženja penzionera Čačka, po svojim podacima, ima 9.300 članova, a postoji i Gradska organizacija Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) koja je deo lokalne koalicione vlasti.

Predsednik Gradskog odbora PUPS-a, Ilo Mihajlovski je rekao da Udruženje penzionera Čačka nije htelo da saradjuje s PUPS-om, dok očekuje dobru saradnju gradske organizacije PUPS-a s novim udruženjem.

Pomoćnik gradonačelnika Čačka za društvene delatnosti Vladan Milić je rekao novinarima da mu je "žao što su se penzioneri podelili. Prisustvovao sam na nekoliko njihovih sastanaka, pokušao sam da se ujedine, medjutim nisu našli zajednički jezik".

Ipak, "na Gradu je da podrži i jedne i druge", dodao je on i rekao da će lokalna vlast tretirati novo udruženje isto kao i postojeće.

"I jedni i drugi imaju pravo da konkurišu za dotacije iz grada preko konkursa za udruženja", rekao je Milić.

Predsednica novog udruženja, "Ujedinjenih penzionera Čačka" Dragana Jovanović je najavila da će udruženje tražiti sredstva Grada za otvaranje dnevnih boravaka za penzionere u selima Mrčajevci, Slatina i Preljina.

Jovanović je rekla novinarima da je novo udruženje socijalno-humanitarna organizacija otvorena za sve penzionere, da će se posebno baviti brigom o penzionerima koji žive sami, a imaju minimalne penzije, i brinuće i o zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti.

Članovi novoformiranog udruženja penzionera plaćaće godišnju članarinu od 360 dinara, dok će penzioneri s minimalnim primanjima biti oslobodjeni te obaveze.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.