AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 06.11.2018 17:15

Djurović osudio prilog televizije Prva o migrantima

Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Djurović reagovao je danas na prilog televizije Prva "Da li se zakoni Srbije primenjuju i na migrante", ocenjući da je netačna i nedopustiva tvrdnja da su migranti i izbeglice počinili razbojništva, pljačke, tuče i silovanja.

Djurović je reagovao na televzijski prilog koji je emitovan 5. novembra i objavljen na sajtu B92, a u kojem je navedeno da 2.000 migranata, koji se nalaze van centara za azil, ne odgovara za dela koja počine na tlu Srbije, a to su najčešće razbojništva, tuče, pljačke i silovanja.

"Optužbu da 2.000 izbeglica i migranata pljačkaju, tuku i siluju u Srbiji je netačna, neutemeljena ni u jednom jedinom argumentu, nedopustiva i uznemirujuća  za našu javnost", naveo je Djurović u saopštenju.

Dodao je i da je nedopustivo što je njegova izjava da su migranti i izbeglice jednaki pred zakonom, kao i gradjani Srbije, stavljena u takav kontekst.

"To daje pogrešnu sliku ne samo o najvećem broju migranata i izbeglica, nesrećnih ljudi koji ničim nisu zaslužili ovakve kvalifikacije, već i o meni kao direktoru organizacije koja brani njihova prava", ocenio je on.

Prethodno je i Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) saopštio da se ogradjuju od poruke koju je TV Prva emitovala u prilogu, u kom je izjavu dala i advokatica Jukoma Katarina Golubović, i ocenili da podaci izneti u prilogu "nisu istiniti" i da ne odgovaraju izjavama koje su dali predstavnici nevladinih organizacija.

Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.