AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 08.11.2018 16:25 > 08.11 16:32

Muškarac prijavljen zbog širenja lažnih vesti o migrantima

Hrvatska policija je danas saopštila da je podnela prekršajnu prijavu protiv muškarca koji je izmislio da su ga napali migranti.

Reč je o prvoj prijavi koja je podneta zbog širenja lažnih vesti o migrantima, prenosi portal Indeks.

Jedan 34-ogodišnjak je snimio video u kojem tvrdi da su ga napali migranti i poslao ga televizijskoj kući koja je deo snimka i objavila. Policija je, medjutim, otkrila da muškarac uopše nije napadnut, pa je protiv njega podneta prekršajna prijava zbog širenja lažnih vesti.

Indeks ističe da je do prijave došlo na vrhuncu histerije nastale širenjem lažnih vesti o migrantima.

Tako je pre nekoliko dana jedna starija gospodja u Samoboru kod Zagreba u lokalnoj Lidlovoj prodavnici videla nekoliko tamnoputih osoba i prijavila policiji da je videla ilegalne migrante. Ispostavilo se da je reč o stranim radnicima koji su zaposleni u Rimac Automobilima.Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.