AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 03.12.2018 15:50

Za nedelju dana sprečeno 30 migranata da ilegalno predju granicu

Carinici na graničnim prelazima prema Hrvatskoj i Madjarskoj u poslednjoj nedelji novembra otkrili su i sprečili pokušaje 30 migranata da ilegalno predju na teritoriju Evropske unije, saopšteno je danas. 

Kako se navodi, u svim slučajevima migranti su otkriveni skenerom koji je u tovarima kamiona identifikovao ljudske siluete.

Najviše ih je bilo na Horgošu, gde je samo poslednjeg dana novembra osujećeno devet Avganistanaca pronadjenih u tri kamiona.

Dan ranije carinici su, na istom graničnom prelazu u kamionu vranjskih tablica koji je na relaciji Srbija Francuska transportovao čeličnu ogradu, otkrili još trojicu državljana Avganistana.

Isti broj migranata toga dana pronadjen je i u šleperu makedonskih registracija sa tovarom četvrtastih cevi nemenjenih madjarskom tržištu.
I na izlazu prelaza Šid bilo je ilegalnih migranata, a carinici su, nakon što im je vozač turskog kamiona koji je prevozio raznu robu za slovačko tržište rekao da je primetio oštećenu plombu na prikolici, u njoj pronašli petoricu ilegalaca jednog Pakistanca i četvoricu Iranaca.

Još trojica su otkrivena i 28. novembra u kamionu novopazarskih registracija koji je transportovao deterdžent iz Srbije ka Nemačkoj, a jedan njihov sunarodnik zatečen je u tovaru auto-guma u šleperu čačanskih tablica koji je putovao na relaciji Srbija Poljska.

Na Horgošu su 27. novembra osujećena još tri pokušaja ilegalaca a istog dana je i u makedonskom šleperu koji je transportovao tovar razne robe ka Slovačkoj skener otkrio još dvojicu ilegalaca.Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.