AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 14.12.2018 12:00

Otvoren humanitarni božini Bazar rukotvorina žena izbeglica

Humanitarni božićni Bazar rukotvorina žena izbeglica iz bivših jugoslovenskih republika, sa Bliskog istoka i iz severoistočne Azije, kao i socijalno ugroženih žena i dece sa posebnim potrebama otvoren je danas u Kombank dvorani u Beogradu.

Bazar su otvorili princ Aleksandar i princeza Katarina Karadjordjević, u prisustvu komesara za izbeglice i migracije Vladimira Cucića.

Princeza Katarina pozvala je sve da pomognu kupovinom izloženih predmeta čiji je prihod namenjen podršci tim ženama i deci sa posebnim potrebama.

"Vi ste hrabre jer izdržavate svoje porodice vašim rukama, a vaše veštine i kreativnost obogaćuju nas i naš svakodnevni život", rekla je princeza Katarina.

Vladimir Cucić istakao je da je jako važno da se duh tog bazara očuva i ocenio da ne sme biti zaboravljena "armija ljudi napolju kojima je potrebna pomoć".

Tradiconalni božićni Bazar koji je organizovala Fondacija princeze Katarine, biće otvoren danas do 19 časova u Kombank dvorani.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.