AAA

DRUSTVO MIGRANTI | 03.01.2019 12:10 > 03.01 12:19

Istoričar umetnosti poklonio svoju biblioteku od 3.000 naslova Prihvatnom centru u Obrenovcu

Istoričar umetnosti Radovan Gajić, koji decenijama živi u Kanadi, odlučio je da Prihvatnom centru za migrante u Obrenovcu pokloni ličnu biblioteku sa više od 3.000 naslova, kapitalnih dela istorije umetnosti, monografija svetskih muzeja, vrednih enciklopedija i beletristike na engleskom i srpskom jeziku.

Prema najavi Komesarijata za izbeglice i migracije, svečanost uručenja biće održana sutra, 4. januara u 11.00 u biblioteci Prihvatnog centra u Obrenovcu.

Gajić je i sam autor tri prozna dela i 13 knjiga poezije, a od 2015. godine je potpredsednik Srpske nacionalne akademije u Kanadi.

U Torontu živi od 1985. godine. Fond od 3.000 naslova samo je prvi deo donacije.

U najskorije vreme biblioteka u Prihvatnom centru Obrenovac biće obogaćena sa dodatnih 1.000 vrednih naslova, takodje poklonom ovog darodavca.


Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri - BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije


Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.